Förbered en barnfotografering

Tiden går fort och små barn är inte små för alltid. Med mobiltelefonen är det enkelt att ta bilder i som fångar vardagens bestyr. Ibland vill vi däremot få till en mer organiserad fotografering, exempelvis i samband med en storhelg eller event.

Passa på vid ett event

Det kanske är hela syskonskaran som ska förevigas, eller den lille bebisen tillsammans med storasyster eller lillebror. Det kanske är ett bröllop och nu när kusinerna är samlade är det ett utmärkt tillfälle att få till en gruppbild. Anledningarna till att ni vill ha en professionell barnfotografering kan vara många men oavsett anledning kräver det planering. Ni ska hitta rätt fotograf och ni behöver vara förbereda för blöjbyten och rejält med mellis.

Kläderna uttrycker mycket

Ni kanske vill ha ett särskilt tema, eller en färg som genomgående lyser igenom. Att bestämma vad barnen ska ha på sig för kläder är bland det allra viktigaste. Vill ni klä ut barnen, eller ska de kanske ha mer festliga kläder på sig. Det finns otroligt söta kläder som förstärker intrycket på bild och hänger det inte hemma i garderoben just nu finns alltid möjligheten att hitta något vackert på nätet som förhöjer era bilder. Se till att ha ett anta olika ombyten för att få en variation bland bilder som kommer att tas under sessionen.