Pyssel för en regnig dag tillsammans med barnen

Att aktivera barn på regniga dagar brukar vara svårare än många tror. Barnen tappar lätt fokus och blir snabbt uttråkade. Samtidigt är det svårt för vuxna att hålla barns tempo och att hitta aktiviteter som är anpassade för båda kan därför kännas som en svår nöt att knäcka. Men som tur är har vi tagit fram en lista med aktiviteter som är perfekta att spara till en regnig dag.

Ta fram brädspelen

Det finns många brädspel anpassade till både vuxna och barn. Allt från frågesporter till spel som tar längre tid. Dessutom är brädspel med pengar ett jättebra sätt att lära barn räkna samtidigt som spelet blir roligare även för de vuxna.

Underhåll er med pussel

Du behöver inte ta fram de enklare pusslen bara för att barnen är med. Även lite mer avancerade pussel går att lägga med barn om du hjälper till och sorterar bitarna lite också. Dessutom blir det spännande för både dig och barnen att långsamt se hur bilden växer fram.

Skapa en egen pysselverkstad

Ta tillfället i akt och skapa sådant ni behöver till hemmet. Låt barnen dekorera förvaringslådor, skapa namnskyltar till hallen eller piffa till kökshanddukar. Genom att klicka dig vidare online så hittar du allt som behövs för en magisk pysseldag.